maanantai 21. toukokuuta 2018

Tein markkinoinnin suunnitelman, jossa suunnittelin miten heinäkuun konserttia Aulanko Areenalla voisi markkinoida. Tein keikkamainoksen ja suunnittelin että mitä konsertin facebook tapahtumasivulle voisi postata ja kuinka usein.

Tapahtuman facebook sivulle on hyvä postata jotain ainakin parin viikon välein. Lipunmyynnin tilanteesta on hyvä muistuttaa että halukkaat eivät jää ilman lippua. Sivustolle voi myös jakaa artistin musiikkivideoita nostamaan fanien fiilistä.


Tilastojen tutkiminen:

Olen lukenut hotellin sähköpostiin saapuvia TripAdvisorin palautteita ja arvosteluita hotellista. Eniten palautetta on saanut hotellin vanhanaikainen sisustus joka kaipaisi monien mielestä päivitystä. Kesäaikaan paljon tulee myös palautetta siitä että huoneissa ei ole ilmastointia. Hyvää palautetta tulee myös, monet kehuvat varsinkin kylpylän lämmintä vettä ja Aulangon kaunista luontoa. Eniten palautetta saa kuitenkin ihan vastaanotossa majoittuvilta. Siivoojilta tulee myös huoneista palautekyselyitä joita olen lukenut.

Markkinoinnin budjetointi:

Budjetoinnissa laskin mitä kustantaisi eri kokoisten keikkamainosten tulostus. Yhden A4 kokoisen mainoksen tulostus maksaa 0,25snt ja itse ajattelin että niitä tarvitsee esille hotelliin n. 5 klp. Eniten tarvitsee kuitenkin A3 kokoisia mainoksia joiden hinta on 0,50snt kappale. Niitä tulisi esille hotellille n. 3kpl ja lisäksi niitä vietäisiin kaupungin seinille 7kpl. Yhteensä siis 10 A3 kokoista mainosta, maksaisi yhteensä 5e. Siihen lisäksi vielä pienemmät mainokset eli yhteensä n.7e

Lisäksi markkinointiviestintään liittyen oon tehnyt aika paljon samoja hommia kun mitä oon jo aikasemmissa blogituksissa maininnut. Oon käyttänyt paljon erilaisia ohjelmia, mm. SMG:tä, joilla teen viikkoinfot, perus wordilla tehnyt paljon drinkki ja päivällislippuja. Ne suunnittelinkin Scandicille ihan itse, kun meillä ei ollut kuin Cumuluksen logolla tehtyjä. Sit oon opetellut käyttämään Seesamia, jonka kautta laitetaan infoteeveisiin päivän kokoukset ja muuta infoa. Esimerkiksi tein golfille siihen mainoksen. Oon myös paljon auttanut muita työntekijöitä näiden ohjelmien käytössä. Kylpylässä olin juuri uudelleenbrändäyksen aikana, jolloin sain tehdä ja laminoida paljon erilaisia kylttejä sinne.

Viimeiset viikot Aulangolla ovat menneet muuten hyvin, kiirettä on pitänyt ja hässäkkää on ollut. Koko tää harjoittelu on oikeastaan ollut sitä :D Koko hotelli on oikeastaan ollut varsinkin viikonloput täynnä, ja hermojen menetys on ollut monesti lähellä, kun hotellijärjestelmän vaihtumisen takia kaikki ei aina mee niin kuin haluis. Mutta hyvin on selvitty kuitenkin! Nyt oonkin pari viikkoa lomalla ja sit olisi kesätyöt edessä, enkä ookkaan enää harjoittelija, mikä vähän jännittää. 
















sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Aulanko vko 3&4

Kolmas ja neljäs viikko Scandic Aulangolla on mennyt normaaliin tapaan hyvin mutta kiireisesti ja tosi nopeesti. Paljon on ollut uutta opittavaa uudelleenbrändäyksen takia. Markkinointiin liittyen mulle annettiin tehtäväksi suunnitella markkinointia heinäkuussa Aulanko areenalle saapuvaa ulkomaalaista punkbändiä. Sit oon tehnyt ja tulostanut paljon viikkoinfoja ja tehnyt alusta alkaen itse drinkkilippuja. Olen myös lukenut TripAdvisorin palautteita hotellin sähköpostista.