maanantai 19. joulukuuta 2016

Liikuntamatkan sunnittelu

Aktiivinen liikuntamatka

Vuodenaikana elokuu 21.8.2016
Reitti: Ammattiopisto Tavastia - Aulanko - Tavastia

Klo 12.00 lähtö koululta Aulangolle koulun autoilla. Kesto n. 15min, etäisyys 8,3km
Klo 12.30 Vapaata golfausta Aulangon golfkenttä hugossa. Kesto 1h
Klo 13.30 lähtö syömään ravintola Everstiin. Kesto 45min
Klo 14.30 lähtö takaisin koululle

Golf on mailapeli, jossa pelaajat yrittävät saada metallisella mailalla pienen pallon koloon. Golfradalla on 9 tai 18 reikää, ja pelaajien tavoitteena on käydä koko rata läpi saamalla mahdollisimman vähän lyöntejä.
Valitsin lajin koska se oli minulle vieras, enkä ole koskaan pelannut sitä.



Passiivinen liikuntamatka

Vuodenaika lokakuu 20.10.2016
Reitti: Tavastia - Helsingin jäähalli - Tavastia

Klo 11.00 lähtö koululta bussilla kohti Helsingin jäähallia. Kesto n. 1h ja 10min ja etäisyys n. 100km
Klo 12.15 perillä helsingin jäähallilla
Klo 12.30 lounas messukeskuksen ravintola Italian Bistrossa 
Klo 13.15 vapaata aikaa kierrellä Horse Showssa ja katsella esityksiä. Kesto 2h 
Klo 15.30 lähtö takaisin koululle bussilla. 

Helsinki International Porche Horse Show on ratsastustapahtuma, jossa maailman parhaat esteratsastajat ja -hevoset kilpailevat toisiaan vastaan. Huippu urheilun lisäksi tapahtumassa voi nauttia viihdyttävästä show-ohjelmasta ja nautinnollisesta oheisohjelmasta. Jäähallilla yleisö pääsee myös verryttely alueelle seuraamaan urheilijoiden valmistautumista kisoihin. 


Nostalginen liikuntamatka 

Vuodenaika helmikuu 2.2.2017
Reitti: Tavastia - Lahden hiihtomuseo - Tavastia

Klo 11.00 lähtö koululta kohti Lahden hiihtomuseota bussilla. Kesto 1h ja etäisyys 78km;
Klo 12.00 perillä hiihtomuseolla.
Klo 12.05 alkaa opastus museolla jonka jälkeen vapaata kiertelyä museossa. Kesto 1,5h.
Klo 13.05 ruokailu hiihtomuseon ravinto la Voitossa.
Klo 13.45 lähtö takaisin koululle.

Hiihtomuseo on Lahden kaupunginmuseon ylläpitämä hiihto- ja talviurheiluaiheinen museo Lahden urheilukeskuksessa Salpausselän hyppyrimäkien juurella. Lahden kaupunki otti museon hoituunsa vuonna 1974. 


torstai 15. joulukuuta 2016

Aurinkomatkat

Miten kestävä kehitys/vastuullisuus huomioidaan eri tyyppisissä matkailuyrityksissä? / Ellei huomioida tai huomioidaan mielestäsi puutteellisesti, miten sinä huomioisit paremmin?

Kestävä kehitys huomioidaan esimerkiksi suojelemalla ympäristöä ja paikalliskulttuureita. Kestävässä matkailukehityksessä korostetaan muutosta jatkuvasta taloudellisesta kasvusta kehitykseen, joka ottaa huomioon nykypäivän tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia.

Ekologinen kehitys

Aurinkomatkojen periaatteena on se, että hyvin hoidettu ympäristö on onnistuneen loman edellytys. Yritys toimii yhteistyössä asiantuntijoiden, ympäristöjärjestöjen, viranomaisten, sopimushotellien ja lentoyhtiöiden kanssa tehdäkseen ympäristöystävällisempiä lomamatkoja. Yritys pyrkii vähentämään haaskausta sekä uudelleenkäyttämään  ja kierrättämään materiaaleja. Aurinkomatkat toivovat, että heidän asiakkaansa pitäisivät ympäristön kunnossa näillä keinoilla; säästämällä vettä, pitämällä vedet puhtaina, säästämällä energiaa, välttämällä roskia, suojelemalla kasveja ja eläimiä sekä kunnioittamalla maata ja sen asukkaita.

Sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys

Aurinkomatkat osallistuu ja toteuttaa matkakohteissa erilaisia mm. lasten ja perheiden olojen kehittämiseen liittyviä sosiaalisia projekteja. Lisäksi yritys on allekirjoittanut kansainvälisen The Code toimintasitoumuksen lapsiseksin ehkäisemiseksi. Valitsemalla matkanjärjestäjän, joka on sitoutunut tähän ohjeistukseen teet vastuullisen valinnan eli olet mukana kamppailussa lasten oikeuksien puolesta kaikkialla maailmassa.

Taloudellinen kehitys


Aurinkomatkojen palveluksessa oli viime vuonna 175 henkilöä, joista 85 työskenteli matkakohteissa ulkomailla. Aurinkomatkojen tavoitteena on, että lapsemme ja lapsenlapsemmekin voisivat nauttia matkailusta ja, että matkakohteen asukkaat ottavat mielellään turisteja vastaan.

Eettinen ja esteettinen kehitys

Aurinkomatkat palvelevat eri kielillä ja myös viittomakielellä. Liikuntarajoitteisia avustetaan tarvittaessa. 

Soda Shop 14.12

Vierailimme luokan kanssa Soda Shopissa keskiviikkona 14.12.2016. Soda shopissa siis valmistetaan lasinpuhalluksella erilaisia tuotteita mm. maljakoita, astioita ja kynttilänjalkoja. Pääsimme näkemään siellä kuinka lasinpuhallus toimii ja näimme myös paljon erilaisia heidän tuotteitaan mitä myymälässä myytiin. Mielestäni hinnat olivat ehkä turhan korkeita, mutta ne olivat kyllä tosi hienoja.




perjantai 2. joulukuuta 2016

Satupolku päiväkodissa 1.12

Pidimme Fadyn, Nancyn ja Even kanssa liivuoren päiväkodissa satupolun eskari ikäisille lapsille. Satutuokion teemana oli nallen talvipäivä ja se oli n. tunnin pituinen.

Ohjelmaamme kuului ensiksi vähän polttopalloa ja sitten jaoimme ryhmän kahtia, toinen ryhmistä jäi leikkimään mun kanssa ja toinen meni sitten kuuntelemaan tarinaa ja esterataan. Sitten ryhmät vaihtoivat puolia ja lopuksi oli vielä pieni askarteluhetki.

Suunnittelu sujui meiltä hyvin, kaikilla oli joku homma minkä tekivät ja yhteistyö sujui meiltä hyvin.

Itse olen ihan tyytyväinen meidän satupolkuun, tosin aikataulutus petti aika pahasti ja sitä olisi voinut treenata enemmän. Mielestäni olisin voinut olla vielä vähän rohkeampi, mutta siinä tilanteessa oli
aika kova jännitys niin se oli vähän vaikeaa, varsinkin kun on muutenkin aika hiljainen luonteeltaan. Aikataulun pettämisen takia tuli myös vähän muutoksia suunnitelmiin, kun toinen ryhmistä leikki 4 leikkiä ja toinen vaan 2. Kokonaisuutena kuitenkin ihan onnistunut satupolku ja lapset selvästi tykkäsivät.