torstai 15. joulukuuta 2016

Aurinkomatkat

Miten kestävä kehitys/vastuullisuus huomioidaan eri tyyppisissä matkailuyrityksissä? / Ellei huomioida tai huomioidaan mielestäsi puutteellisesti, miten sinä huomioisit paremmin?

Kestävä kehitys huomioidaan esimerkiksi suojelemalla ympäristöä ja paikalliskulttuureita. Kestävässä matkailukehityksessä korostetaan muutosta jatkuvasta taloudellisesta kasvusta kehitykseen, joka ottaa huomioon nykypäivän tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia.

Ekologinen kehitys

Aurinkomatkojen periaatteena on se, että hyvin hoidettu ympäristö on onnistuneen loman edellytys. Yritys toimii yhteistyössä asiantuntijoiden, ympäristöjärjestöjen, viranomaisten, sopimushotellien ja lentoyhtiöiden kanssa tehdäkseen ympäristöystävällisempiä lomamatkoja. Yritys pyrkii vähentämään haaskausta sekä uudelleenkäyttämään  ja kierrättämään materiaaleja. Aurinkomatkat toivovat, että heidän asiakkaansa pitäisivät ympäristön kunnossa näillä keinoilla; säästämällä vettä, pitämällä vedet puhtaina, säästämällä energiaa, välttämällä roskia, suojelemalla kasveja ja eläimiä sekä kunnioittamalla maata ja sen asukkaita.

Sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys

Aurinkomatkat osallistuu ja toteuttaa matkakohteissa erilaisia mm. lasten ja perheiden olojen kehittämiseen liittyviä sosiaalisia projekteja. Lisäksi yritys on allekirjoittanut kansainvälisen The Code toimintasitoumuksen lapsiseksin ehkäisemiseksi. Valitsemalla matkanjärjestäjän, joka on sitoutunut tähän ohjeistukseen teet vastuullisen valinnan eli olet mukana kamppailussa lasten oikeuksien puolesta kaikkialla maailmassa.

Taloudellinen kehitys


Aurinkomatkojen palveluksessa oli viime vuonna 175 henkilöä, joista 85 työskenteli matkakohteissa ulkomailla. Aurinkomatkojen tavoitteena on, että lapsemme ja lapsenlapsemmekin voisivat nauttia matkailusta ja, että matkakohteen asukkaat ottavat mielellään turisteja vastaan.

Eettinen ja esteettinen kehitys

Aurinkomatkat palvelevat eri kielillä ja myös viittomakielellä. Liikuntarajoitteisia avustetaan tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti