sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Cafe Laurell vko 4

Neljäs ja viimeinen kokonainen viikko Laurellissa on mennyt sujuvasti. Olen saanut paljon rohkeutta työhön ja muut työntekijätkin ovat kehuneet sitä. Ulkomyynnissä sujuu jo aika hyvin ja olen jo oppinut mitä leivokset sisältävät ja mitkä ovat gluteenittomia yms. Kakku tilauksia en ole saanut tehdä enkä usko että tulen tekemäänkään. Kassalla menee jo aikalailla ongelmitta. Eilen eli lauantaina olin töissä ja sain nähdä millaista lauantaisin on ja oli kyllä suuri ero verrattuna sunnuntaihin sillä oli tosi vilkasta. Päivät ja viikot on mennyt tosi nopeesti ja enää viimeset kolme päivää jäljellä.






Viikkotehtävä

Miten asiakkaan ja työntekijän turvallisuus on huomioitu?

Asiakkaan turvallisuutta huomioidaan varoittamalla rappusista ja kynnyksistä ja auttamalla vanhempia ihmisiä niissä. Joskus myös viemme vanhempien ihmisten tarjottimet pöytään asti jos heille se on vaikeaa. Kaadamme myös heille kahvit kuppiin sillä kahvikannu on välillä niin painava. Laurellilla on salissa on tilavaa joten siellä mahtuu menemään myös esim. rollaattorilla tai lasten vaunuilla.

Työntekijän turvallisuutta on huomioitu esim. tulipalon varalta kahvilasta löytyy tarvittavat sammutus- ja ensiapuvälineet. Laurellin työpuhelimesta löytyy linnan vartijoiden numero johon voi tarvittaessa soittaa. Takahuoneesta löytyy hätäuloskäynti. Kun lattiaa on siivottu varoitetaan muita työntekijöitä liukastumasta.

maanantai 23. toukokuuta 2016

Cafe Laurell vko 3

Kolmas viikko on mennyt hyvin, on tullut jo opittua hyvin asioita eikä kokoajan tarvitse kysyä apua. Ulkomyynnissä aloitin harjoittelun tiistaina ja sekin sujuu jo ihan sujuvasti vaikkakin vähän hitaasti. Kolmannella viikolla minulle annettiin uudet työvuorot eli sain aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroja. Aamuvuorot olivat mieleisempiä koska pääsi aikasin kotiin vaikka tulikin herättyä jo puoli kuuden aikaan. Oli mielenkiintoista nähdä mitä eri vuoroilla tapahtuu. Eilen eli sunnuntaina olin töissä ja kahvilassa oli kyllä tosi hiljaista. Tää työharjottelu aika on mennyt hurjan nopee ja enää sitten tämä viikko ja ens viikon muutamat päivät jäljellä.






perjantai 20. toukokuuta 2016

Perehtyminen työssäoppimispaikkaan

1. Taustatietoja yrityksestä/organisaatiosta/järjestöstä

Omistaja tai ylläpitäjä
- Sari ja Heikki Kokko Laurell OY

Toimiala
- Kahvila-konditoria

Perustamisvuosi
- 1947

2. Liikeidea ja toiminta-ajatus
- Valmistaa laadukkaita leipomoalan tuotteita

3. Yrityksen/organisaation/järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen?
- Erilaisia koulutuksia on henkilökunnalla paljon, esim. kokki, kahvila työntekijä, kahvilan myyjä ja matkailuala.
- Tulisi hallita asiakaspalvelun ja myyntityön taidot.

4. Ota selvää seuraavista asioista

Miten yritys on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä seurataan?
- Leipomossa arvioidaan ja kahvilassa työntekijät arvoivat ulkonäön ja maun perusteella.

Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista?
- Älytaulun avulla, puhelimella ja palavereissä.

Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan?
- Työn ohessa pikkuhiljaa. Ei erikseen mitään ohjelmaa sille.

Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön hyvinvoinnista?
- Yhteisellä virkistystoiminnalla

Millainen on yrityksen imago ja miten sitä tuodaan esille?
- Vanha perheyritys, laatu tasaista.

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Cafe Laurell vko 2

Toinen viikko Cafe Laurellissa on sujunut paremmin kuin ensimmäinen. Olen ollut päivittäin kassalla ja opetellut sen käyttöä. Vielä on kuitenkin paljon opittavaa sillä Laurellissa leivoksia on niin paljon ja erilaisia. Asiakkaiden kanssa on mennyt hyvin ja he ovat kaikki olleet mukavia. Tällä viikolla pääsin käymään jo kaupassakin yksin, kun piti ostaa kahvilaan tuotteita. Pari kertaa olen jo päässyt käyttämään englantia kassalla ja julkkiksiakin on ollut asiakkaina :D Perjantaina sain tietää työvuoroni, tähän asti olen siis tehnyt vain 9.00-16.00 päiviä. Oli kiva kun sain nyt erilaisia vuoroja, aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroja niin pääsen näkemään millaista eri aikoihin kahvilassa on. Teen siis aina 7h päivässä. Päivät ovat tällä viikolla olleet aika samanlaisia, siivousta, asiakaspalvelua ja leivosten laittoa, salaattien tekoa yms. mutta pieniä erilaisia tehtäviä on ollut niinkuin ensimmäisellä viikollakin.






maanantai 9. toukokuuta 2016

Cafe Laurell vko 1

Aloitin työssäoppimisen Cafe Laurellissa Hämeenlinnassa 3.5. Työharjoittelu olisi alkanut jo 2.5 mutta olin ensimmäisenä päivänä sairaana. Ensimmäisenä työpäivänäni ohjaajani Sanna perehdytti minua kahvilan tapoihin. Koko viikon olen tehnyt aika samanlaisia töitä eli tiskannut ja siivoillut muuten, tehnyt salaatteja ja leipiä, laittanut leivonnaisia paikoilleen, kelmuttanut kuivakakkuja ja joitain muita pieniä tehtäviä on ollut esim. kuittien lajittelua ja tuotekuvausten korjailuja. Toisena työpäivänäni yksi työkavereistani opetti minulle kassan käyttöä ja sain harjoitellakkin sitä vähän. Olen yrittänyt opetella leivosten nimiä jotta pystyisin olemaan yksin kassalla. Työssäoppimispaikkani on tosi kiva ja työkaverit ovat olleet mukavia, kyselleet paljon minulta kaikkea.