perjantai 20. toukokuuta 2016

Perehtyminen työssäoppimispaikkaan

1. Taustatietoja yrityksestä/organisaatiosta/järjestöstä

Omistaja tai ylläpitäjä
- Sari ja Heikki Kokko Laurell OY

Toimiala
- Kahvila-konditoria

Perustamisvuosi
- 1947

2. Liikeidea ja toiminta-ajatus
- Valmistaa laadukkaita leipomoalan tuotteita

3. Yrityksen/organisaation/järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen?
- Erilaisia koulutuksia on henkilökunnalla paljon, esim. kokki, kahvila työntekijä, kahvilan myyjä ja matkailuala.
- Tulisi hallita asiakaspalvelun ja myyntityön taidot.

4. Ota selvää seuraavista asioista

Miten yritys on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä seurataan?
- Leipomossa arvioidaan ja kahvilassa työntekijät arvoivat ulkonäön ja maun perusteella.

Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista?
- Älytaulun avulla, puhelimella ja palavereissä.

Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan?
- Työn ohessa pikkuhiljaa. Ei erikseen mitään ohjelmaa sille.

Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön hyvinvoinnista?
- Yhteisellä virkistystoiminnalla

Millainen on yrityksen imago ja miten sitä tuodaan esille?
- Vanha perheyritys, laatu tasaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti