sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Verkatehdas vko 7

Viimeinen viikko työssäoppia verkatehtaalla oli. Viikko meni kivasti ja nopeesti, muutama kokous oli alkuviikosta ja viikonlopun olin mukana tomaatteja, tomaatteja - stand up festivaaleilla. Festareilla mun homma oli jakaa kävijäkyselyitä ja vuoden vihannes- kuponkeja.

Verkatehtaalla oli mahtavaa olla työssäopissa, paikkaa ei voisi kehua tarpeeksi. Huiput työkaverit ja asiakkaat, parempaa en vois kuvitella. Sain kokea paljon uutta ja erilaista sekä nähdä ja oppia millaista alalla on. Kaikki työkaverit ovat olleet täällä alusta asti tosi mukavia mulle ja kyselleet kovasti kaikkea, olen huomannut että heitä oikeesti kiinnostaa. Tää harjottelu on jopa saanut mut miettimään uudestaan tulevaisuuden suunnitelmiani, koska olen pitkään ollut jo varma että haluan työskennellä hotellissa, mutta nyt olen ajatellut, että voisin lähteä jatko-opiskelemaan esim. kulttuurituotantoa, että pääsisin Verkatehtaan kaltaiseen paikkaan töihin. Harmittaa että se on nyt ohi, olis ollut kiva jatkaa täällä mutta hyvillä mielin nyt kuitenkin kesälomille :)

   

lauantai 20. toukokuuta 2017

Verkatehdas vko 6

Tokavika viikko verkatehtaalla ohi. Tällä viikolla olin mukana järjestämässä Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksen sekä Sibeliusopiston kevätnäytöksiä. Päivät olivat täynnä monia tanssijoita ja erilaisia näytöksiä. Toisena päivänä olin ekaa kertaa narikassa töissä, se oli kivaa vaikkakin vähän tylsää tähän aikaan vuodesta kun moni ei jätä narikkaan tavaroitaan. Mutta tulipa kuitenkin nähtyä ja opittua sekin :)

Torstaina verkatehtaalla oli iso Rantalaisen seminaari, joten koko talo oli varattu sille koska se oli yksityistilaisuus. Paikalla oli n. 500 vierailijaa ja hommaa riitti. Päivän aikana valmistelin mm. biorexin ensimmäistä kokousta varten, sitten hoidin karkkibaaria ja laitoin vesipulloja paikoilleen. 

Työssäopin loppu häämöttää, enää viimeinen viikko jäljellä. Haikeet on fiilikset tällä hetkellä, koska tuolla on ollut niin kivaa.



 

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Verkatehdas vko 5

Viides viikko on mennyt hyvin ja yllättävän nopeesti, mulla oli tosi pitkiä päiviä, joten luulin että menis hitaasti. Hommaa oli kuitenkin jokapäivä tosi paljon ja talo oli aina täynnä porukkaa. Tiistaina aloitin viikon VR:n isolla seminaarilla ja samaan aikaan verkatehtaalla oli 800 kolmosluokkalaista kuorolaista. Keskiviikkona oli aika hiljaista, vain yksi kokous. Torstai-lauantai meni Sulasol- laulujuhlien parissa, joka oli todella iso tapahtuma. Tuon tapahtuman aikana opin tosi paljon uutta ja näin miten paljon noin ison tapahtuman järjestäminen vaatii. Sain opetella radiopuhelimien käyttöä ja narikassa olemista. Ekaa kertaa tuli vähän sellanen paniikki ja jännitys, kun oli niin paljon eri kuoroja ja asioita mitä piti huomioida. Viikko oli kuitenkin kiva ja oppimisen kannalta tosi hyvä!

Enää pari viikkoa harjottelua jäljellä ja vähän kyllä harmittaa, kun täällä on ollut niin kivaa että olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa.

Tällä viikolla unohtui ottaa kuvia kun oli niin kiireistä.





lauantai 6. toukokuuta 2017

Verkatehdas vko 4

Tällä viikolla olin töissä kokouksissa tiistaista torstaihin. Hieman on ollut tylsiä ja hiljaisia päiviä, kun välillä on vain yksi kokous päivässä. Torstaina onneksi oli enemmän kokouksia, niin oli enemmän hommaa. Kokousten järjestäminen sujuu jo minulta aika luontevasti. Perjantaina olin mukana Verkatehtaan omassa tapahtumassa, joka oli nykysirkusteos IIRIS. Esitystä varten hankin esiintyjille tarjoilut kaupasta, taittelin käsiohjelmat valmiiksi ja autoin muissa pienissä hommissa. Pääsin myös itse katsomaan esitystä yleisön joukosta, ja näin myös ensimmäistä mitä tapahtuman loputtua tapahtuu, sillä olin ilta yhdeksään asti töissä.

Tuleva viikko vähän jännittää, sillä olen töissä pitkää päivää, on paljon hommaa ja suoritan samalla näyttöviikkoa. 

 
 

torstai 4. toukokuuta 2017

Perehtyminen työssäoppimispaikkaan

Etsi vastaukset kysymyksiin työssäoppimisjakson aikana. Haastattele ohjaajaasi tai muita
työntekijöitä.

1. Taustatietoja yrityksestä / organisaatiosta / järjestöstä


 Omistaja tai ylläpitäjä

- Hämeenlinnan Kaupunki

 Toimiala

- Yhtiön toimialana on kulttuuri- ja kongressikiinteistöjen ja -tilojen omistus, hallinta, vuokraus, rakennuttaminen, kunnossapito ja hoito sekä tietoliikene -, viestintä -, ohjelma -, ravintola- ja yleisöpalvelut sekä edellä mainittujen toimialojen tutkimus-, kehittämis-, koulutus-, ja konsultointitoiminta. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita kiinteistöjä ja hankkia sekä luovuttaa arvopapereita.

 Perustamisvuosi

- 2006

2. Liikeidea ja toiminta-ajatus

- Liikeideana on se, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla palveltavaksi.


3. Yrityksen / organisaation / järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja
työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen?

- Verkatehtaalla on niin monta eri toimintaa, jotka vaativat erilaisia koulutuksia ja työkokemusta. Koulutusta tulee kuitenkin päivittää ja ylläpitää, koska esim. tekniikan alalla tekniikka muuttuu ja uusiutuu kokoajan. Kuitenkin tärkein taito koko talossa on se, että pitää tulla ihmisten kanssa toimeen ja olla asiakaspalveluhaluinen ja pysyä tarpeeksi jämäkkänä. Työntekijän pitää pystyä toteuttamaan tapahtuma/tilaisuus eri kohderyhmille.


4. Ota selvää seuraavista asioista


 Miten yritys / organisaatio / järjestö on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä
seurataan?

- Laatua seurataan asiakaskyselyllä, joka lähetetään aina asiakkaalle tilaisuuden jälkeen, siinä kysellään erilaisia asioita asteikolla 1-4. Tilastoja seurataan ja asetetaan vähimmäistavoitteet. 2 kertaa vuodessa on kaikkien kongressikeskusten yhteinen asiakastyytyväisyys kokous.

 Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista?

- Joka viikko on johtoryhmän kokous, jossa jokaisen alan päälikkö on mukana ja jonka jälkeen hän ilmoittaa tärkeät asiat alansa muille työntekijöille. Henkilöstöinfo pidetään 3 kertaa kevällä ja syksyllä, jossa on sitten mukana kaikki työntekijät. Pikaiset asiat ilmoitetaan sähköpostilla.

 Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan?

- Ekana päivänä käydään pitkä keskustelu, jossa käydään läpi talon tavat. Pelastussuunnitelma käydään erikseen koulutuksen tapaisesti. Verkatehtaalla on se periaate, että kukaan ei lähde toteuttamaan tapahtumaa yksin ainakaan ensimmäisten kuukausien aikana. 

 Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista?

- Käytetään TyöSykettä, joka on työkykyä ylläpitävä ohjelma. Jokaiselle työntekijälle käydään läpi millainen työtapa on hänelle paras, eli esim. haluaako työntekijä mukautuvan pöydän jonka saa sitten seisovaan muotoon ja istuvaan muotoon tai minkälaisen työtuolin hän haluaa. 

 Millainen on yrityksen imago (yrityskuva) ja miten sitä tuodaan esille?

-