torstai 4. toukokuuta 2017

Perehtyminen työssäoppimispaikkaan

Etsi vastaukset kysymyksiin työssäoppimisjakson aikana. Haastattele ohjaajaasi tai muita
työntekijöitä.

1. Taustatietoja yrityksestä / organisaatiosta / järjestöstä


 Omistaja tai ylläpitäjä

- Hämeenlinnan Kaupunki

 Toimiala

- Yhtiön toimialana on kulttuuri- ja kongressikiinteistöjen ja -tilojen omistus, hallinta, vuokraus, rakennuttaminen, kunnossapito ja hoito sekä tietoliikene -, viestintä -, ohjelma -, ravintola- ja yleisöpalvelut sekä edellä mainittujen toimialojen tutkimus-, kehittämis-, koulutus-, ja konsultointitoiminta. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita kiinteistöjä ja hankkia sekä luovuttaa arvopapereita.

 Perustamisvuosi

- 2006

2. Liikeidea ja toiminta-ajatus

- Liikeideana on se, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla palveltavaksi.


3. Yrityksen / organisaation / järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja
työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen?

- Verkatehtaalla on niin monta eri toimintaa, jotka vaativat erilaisia koulutuksia ja työkokemusta. Koulutusta tulee kuitenkin päivittää ja ylläpitää, koska esim. tekniikan alalla tekniikka muuttuu ja uusiutuu kokoajan. Kuitenkin tärkein taito koko talossa on se, että pitää tulla ihmisten kanssa toimeen ja olla asiakaspalveluhaluinen ja pysyä tarpeeksi jämäkkänä. Työntekijän pitää pystyä toteuttamaan tapahtuma/tilaisuus eri kohderyhmille.


4. Ota selvää seuraavista asioista


 Miten yritys / organisaatio / järjestö on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä
seurataan?

- Laatua seurataan asiakaskyselyllä, joka lähetetään aina asiakkaalle tilaisuuden jälkeen, siinä kysellään erilaisia asioita asteikolla 1-4. Tilastoja seurataan ja asetetaan vähimmäistavoitteet. 2 kertaa vuodessa on kaikkien kongressikeskusten yhteinen asiakastyytyväisyys kokous.

 Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista?

- Joka viikko on johtoryhmän kokous, jossa jokaisen alan päälikkö on mukana ja jonka jälkeen hän ilmoittaa tärkeät asiat alansa muille työntekijöille. Henkilöstöinfo pidetään 3 kertaa kevällä ja syksyllä, jossa on sitten mukana kaikki työntekijät. Pikaiset asiat ilmoitetaan sähköpostilla.

 Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan?

- Ekana päivänä käydään pitkä keskustelu, jossa käydään läpi talon tavat. Pelastussuunnitelma käydään erikseen koulutuksen tapaisesti. Verkatehtaalla on se periaate, että kukaan ei lähde toteuttamaan tapahtumaa yksin ainakaan ensimmäisten kuukausien aikana. 

 Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista?

- Käytetään TyöSykettä, joka on työkykyä ylläpitävä ohjelma. Jokaiselle työntekijälle käydään läpi millainen työtapa on hänelle paras, eli esim. haluaako työntekijä mukautuvan pöydän jonka saa sitten seisovaan muotoon ja istuvaan muotoon tai minkälaisen työtuolin hän haluaa. 

 Millainen on yrityksen imago (yrityskuva) ja miten sitä tuodaan esille?

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti