tiistai 27. helmikuuta 2018

Baarityössäoppi vko 4

Neljäs viikko on mennyt aika samallailla kuin edellisetkin viikot, vaikka oppiihan sitä kokoajan jotain uutta. Tällä viikolla ja ensi viikollakin oon töissä vaan 3 päivää viikossa. Arkisin on ollut ihan kiva olla pitkää päivää, mut viikonloput on rankkoja kun tupa on aina täynnä, eikä oikeen kerkee taukoilla muuten kun nopeesti jossain välissä syödä. Lauantaina Albertissa oli yksityistilaisuus, mikä oli ihan hauska nähdä ja pääs välillä vähän muihin hommiinkin kun juomien tarjoiluun. Puhalsin ilmapalloja, tein poppareita ja autoin asiakkaita muuten juhlien järjestämisessä.


tiistai 20. helmikuuta 2018

Baarityössäoppi vko 3

Kolmas viikko Albertissa on mennyt parhaiten tähän mennessä, oon omasta mielestäni ollut paljon oma-aloitteisempi ja itsenäisempi töissä, nyt kun on jo tullut paikat hyvin tutuksi ja oppinut enemmän. Viikonloput on yleensä Allussa aika raskaita, koska tupa on aina ihan täynnä kun on bändejä esiintymässä, mutta se on kiva kun sit työillat ja yöt menee nopeemmin.

Juomasekoituksista oon tehnyt valkovenäläistä, kelkkaa, kossukolaa, kossuvichyä, rommikolaa, punasta kalaa, mariannea ja gin tonicia. Noi on oikeestaan ne mitä Albertissa yleensä aina juomasekoituksista menee. Shoteista oon tehny vaikka mitä...salmarii, lakuu, jekkuu, mustikkaa, hedelmää, jalluu jne. Suurin osa Albertin asiakkaista tilaa kuitenkin jonkun meidän 90 eri oluista, joissa onkin ollut mulle hieman oppimista.

Hanoista meiltä löytyy perus karhun kolmosta, crowmoor kuivaa omena siideriä ja sinerbycoffin lonkeroa, nää kolme tarjoillaan ihan normaaleista niiden logoilla varustetuista tuopeista. Hanojen tarjoilukin oli haastavampaa kuin luulin, ajattelin että se on vaan napin painamista, mutta varsinkin karhussa tuoppia täytyy hieman kallistaa, ettei se vaahtoa liikaa.

Sit meiltä löytyy hanoista talon olutta eli tsekkiläistyylistä Svejk olutta, joka tarjoillaan sille tarkoitetusta korkeasta tuopista. Svejkin ja oikeastaan kaikkien muidenkin hanojen kaatamisessa täytyy muistaa kallistaa lasi.

Kuvahaun tulos haulle svejk olut

Sit on kausiolut Brooklyn, jota menee aika vähän, eikä sille oo omaa lasia niin se tarjoillaan yleensä semmosesta drinkkilasista.

Sit on hanat Guinness ja Kilkenny, joiden tarjoilu on aika samanlainen, niille on molemmille omat lasit ja juomaa kaadetaan hanasta ensin n. puoliväliin jonka jälkeen sen annetaan hetken valua ja sit vasta kaadetaan lasi täyteen. Nää juomat viedään sit asiakkaille pöytään, ettei niiden tarvitse tiskillä oottaa juoman valmistumista.

Kuvahaun tulos haulle kilkenny and guinness beer

Sit on Hoegaarden, joka kaadetaan omaan pakkasen kylmään joko isoon tai pieneen lasiinsa. Asiakkaan halutessa Hoegaardenin lasin reunoille tuodaan sitruunasta makua, joka sit lopuks tiputetaan juoman sekaan. Hoegaardenista useesti sanotaan että hurjan kokoinen juoma, mut oikeesti siinä on juomaa ihan normaalin tuopin verran, lasin paksuus vaan hämää.

Kuvahaun tulos haulle hoegaarden

Sit on vielä Stella Artois olut, joka on suosittu hanajuoma meillä, sille on omat lasit, joko pieni tai iso. Sen kaatamisessa on erityisen tärkeää toi lasin kallistaminen.

Kuvahaun tulos haulle stella artois

Albertissa tosiaan on se 90 erilaista erikoisolutta, joillekkin oluille on omat lasit, suurimmalle osalle ei. Yleensä jos ei oo niin sit vaa kaadetaan jonkun muun merkin lasiin. Vehnäoluiden kaatamisessa täytyy muistaa jättää pulloon pari senttiä, jota sit vähän "pyöritellään" pullossa ja kaadetaan lasiin, niin sit tulee nätti vaahto pinnalle. Muissa oluissa juoman voi kaataa lasiin aika normaaliin tapaan, kuitenkin lasin reunaa pitkin kallistaen ja varovasti, ettei juoma vaahtoa liikaa.

Tässä vielä linkki videoon Albertin instassa, jossa näkyy kaikki pullossa olevat erikoisoluet; https://www.instagram.com/p/BfRBVjoDyaQ/?taken-by=pubalbertinkellari

maanantai 19. helmikuuta 2018

Yritys esittely: Albertin Kellari

Albertin kellari on viihtyisä musiikkipub, joka sijaitsee aivan Hämeenlinnan torin laidalla, ravintola Piparkakkutalon alakerrassa osoitteessa Kirkkorinne 2. Albertin kellari on mukava istuskelu ja hengailupaikka, jossa panostetaan laadukkaaseen olut- ja juomavalikoimaan, asiantuntevaan sekä ystävälliseen palveluun ja monipuoliseen musiikkitarjontaan.

Albertissa on viikottain livemusiikkia, karaokea ja kerran kuussa AP klubi. Lisäksi on vaihtuvia teemailtoja, kuten St. Patrick's Day, Halloween ja Vappumatinea. Albertista saa myös pientä pubiruokaa. Asiakaspaikkoja Albertin kellarissa on n. 110, paikka on sisustettu siten, että sieltä löytyy erilaisia viihtyisiä seurusteluryhmiä moneen makuun.

Albertissa voi järjestää yksityisiä juhlia, esim. syntymäpäiviä, yritysjuhlia, pikkujouluja jne.

https://ravintolapiparkakkutalo.fi/albertin-kellari/

Kuvahaun tulos haulle albertin kellari

Kuvahaun tulos haulle albertin kellari

Kuvahaun tulos haulle albertin kellari

tiistai 13. helmikuuta 2018

Baarityössäoppi vko 2

Toisella viikolla Albertin kellarissa olen tehnyt jo vähän itsenäisemmin hommia, kun tietää jo paremmin mitä tarvitsee tehdä. Oon päässyt enemmän myymään juomia kun ekalla viikolla, yleensä perjantaisin oon kuitenkin pelkästään blokkamassa, koska se on kiireisin aika viikosta. Oon viihtynyt hyvin töissä, vaikka välillä onkin aika rankkaa tehdä pitkiä päiviä varsinkin viikonloppuisin.

maanantai 5. helmikuuta 2018

Baarityöskentely vko 1

Aloitin keskiviikkona 31.1 Albertin kellarissa baarityöskentelyn työssäopin. Ekan viikon aikana oon oppinut jo paljon uutta.

Oon opetellut erilaisia oluita ulkoa, oppinut käyttämään hanoja, tehnyt drinkkejä mm. kossu russian, viskikola, gin tonic ja valkovenäläinen. Oon tehnyt paljon blokkausta, ruoka-annoksia  ja oppinut mitä hommia baarin sulkemisen jälkeen tehdään. 

Viikko meni hurjan nopeesti vaikka teenkin aika pitkiä työpäiviä, sillä olen töissä vain 4pvä viikossa. Hyvin oon onneksi tottunut yötyön rytmiin. Työkaverit sanoi että mulla on mennyt hyvin, oma-aloitteisuutta ja nopeutta työhön tarvii vielä harjoitella mutta eiköhän ne tuu sitten ajan kanssa. Albertissa on tosi kivat työkaverit ja rento meininki, asiakkaatkin ovat mukavia :)