tiistai 20. helmikuuta 2018

Baarityössäoppi vko 3

Kolmas viikko Albertissa on mennyt parhaiten tähän mennessä, oon omasta mielestäni ollut paljon oma-aloitteisempi ja itsenäisempi töissä, nyt kun on jo tullut paikat hyvin tutuksi ja oppinut enemmän. Viikonloput on yleensä Allussa aika raskaita, koska tupa on aina ihan täynnä kun on bändejä esiintymässä, mutta se on kiva kun sit työillat ja yöt menee nopeemmin.

Juomasekoituksista oon tehnyt valkovenäläistä, kelkkaa, kossukolaa, kossuvichyä, rommikolaa, punasta kalaa, mariannea ja gin tonicia. Noi on oikeestaan ne mitä Albertissa yleensä aina juomasekoituksista menee. Shoteista oon tehny vaikka mitä...salmarii, lakuu, jekkuu, mustikkaa, hedelmää, jalluu jne. Suurin osa Albertin asiakkaista tilaa kuitenkin jonkun meidän 90 eri oluista, joissa onkin ollut mulle hieman oppimista.

Hanoista meiltä löytyy perus karhun kolmosta, crowmoor kuivaa omena siideriä ja sinerbycoffin lonkeroa, nää kolme tarjoillaan ihan normaaleista niiden logoilla varustetuista tuopeista. Hanojen tarjoilukin oli haastavampaa kuin luulin, ajattelin että se on vaan napin painamista, mutta varsinkin karhussa tuoppia täytyy hieman kallistaa, ettei se vaahtoa liikaa.

Sit meiltä löytyy hanoista talon olutta eli tsekkiläistyylistä Svejk olutta, joka tarjoillaan sille tarkoitetusta korkeasta tuopista. Svejkin ja oikeastaan kaikkien muidenkin hanojen kaatamisessa täytyy muistaa kallistaa lasi.

Kuvahaun tulos haulle svejk olut

Sit on kausiolut Brooklyn, jota menee aika vähän, eikä sille oo omaa lasia niin se tarjoillaan yleensä semmosesta drinkkilasista.

Sit on hanat Guinness ja Kilkenny, joiden tarjoilu on aika samanlainen, niille on molemmille omat lasit ja juomaa kaadetaan hanasta ensin n. puoliväliin jonka jälkeen sen annetaan hetken valua ja sit vasta kaadetaan lasi täyteen. Nää juomat viedään sit asiakkaille pöytään, ettei niiden tarvitse tiskillä oottaa juoman valmistumista.

Kuvahaun tulos haulle kilkenny and guinness beer

Sit on Hoegaarden, joka kaadetaan omaan pakkasen kylmään joko isoon tai pieneen lasiinsa. Asiakkaan halutessa Hoegaardenin lasin reunoille tuodaan sitruunasta makua, joka sit lopuks tiputetaan juoman sekaan. Hoegaardenista useesti sanotaan että hurjan kokoinen juoma, mut oikeesti siinä on juomaa ihan normaalin tuopin verran, lasin paksuus vaan hämää.

Kuvahaun tulos haulle hoegaarden

Sit on vielä Stella Artois olut, joka on suosittu hanajuoma meillä, sille on omat lasit, joko pieni tai iso. Sen kaatamisessa on erityisen tärkeää toi lasin kallistaminen.

Kuvahaun tulos haulle stella artois

Albertissa tosiaan on se 90 erilaista erikoisolutta, joillekkin oluille on omat lasit, suurimmalle osalle ei. Yleensä jos ei oo niin sit vaa kaadetaan jonkun muun merkin lasiin. Vehnäoluiden kaatamisessa täytyy muistaa jättää pulloon pari senttiä, jota sit vähän "pyöritellään" pullossa ja kaadetaan lasiin, niin sit tulee nätti vaahto pinnalle. Muissa oluissa juoman voi kaataa lasiin aika normaaliin tapaan, kuitenkin lasin reunaa pitkin kallistaen ja varovasti, ettei juoma vaahtoa liikaa.

Tässä vielä linkki videoon Albertin instassa, jossa näkyy kaikki pullossa olevat erikoisoluet; https://www.instagram.com/p/BfRBVjoDyaQ/?taken-by=pubalbertinkellari

1 kommentti:

  1. Selkeästi olet oppinut jo paljon! Siellä tosiaan on ihan peruspubia laajempi tuo valikoima, joten kyllähän siinä opettelua onkin. Osaat kuitenkin kutsua ainakin joitakin eri oluttyyppejäkin nimeltä ja suosituimpia merkkejä olet oppinut tunnistamaan. Hienoa!

    VastaaPoista