maanantai 26. maaliskuuta 2018

Baarityössäoppi vko 8

Loppu häämöttää Albertissa, enää viiminen viikko jäljellä. Tää viikko meni tosi nopeesti ja samallailla kun muutkin. Ens viikko onkin sit vähän rankempi kun teen näyttöä 4 pitkää päivää. Mut sit pääsee onneks vähäks aikaa lomalle!! Näyttäis siltä et hommat allussa jatkuu viimeistään kesällä :)

Tippikuppi on mukavasti täyttyny 2,5 kuukauden aikana 

torstai 22. maaliskuuta 2018

Erilaisten majoituspalveluiden vertailu

Vertailen tässä raportissa Cumulus Resort Aulankoa ja Cumulus City Hämeenlinnaa.

Cumulus Aulanko sijaitsee luonnon lähellä, rauhallisen Vanajaveden rannalla, monien aktiviteettien ympäröimänä. Tämän vuoksi suurin ja tärkein kohderyhmä hotellissa on lapsiperheet. Hotellin läheltä löytyy kylpylä, kiipeilypuisto Hugopark, hevostalli, keilahalli ja huikeat ulkoilumahdollisuudet. Aulangolla on paljon autopaikkoja, myös tolpallisia jotka ovat vapaasti asiakkaiden käytössä. Helpoin tapa saapua Aulangolle on omalla autolla, mutta keskustasta kulkevat myös bussit paikanpäälle.

Cumulus Cityn suurin kohderyhmä taas ovat liikematkustajat, sillä se sijaitsee aivan keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Hotellin läheltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja nähtävyydet mm. Hämeen Linna, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo. Hotellilta on vain n. 500 metriä linja-autoasemalle, eikä rautatieasemakaan ole pitkän kävelymatkan päässä. Julkinen liikenne onkin parhain vaihtoehto hotelliin saapumiselle, sillä autopaikkoja on rajoitetusti hotellissa.

Sisustukseltaan Cumulus City on modernimpi, Aulangolla huoneet ovat hieman vanhanaikaisia ja kaipaisivat kunnostusta. Kuitenkin Aulangolta löytyy todella laaja valikoima erilaisia huoneita ja sviittejä, kun taas Cumulus Cityssä on vain standard ja superior -huoneita.

Molemmissa hotelleissa on mahdollista järjestää kokouksia, mutta Aulangolla on huomattavasti enemmän ja suurempia tiloja. Aulangolla on 16 erilaista tilaa 10-800 hengelle, kun taas Cumulus Cityssä on 4 tilaa 8-40 hengelle.

https://www.cumulus.fi/hotellit/hameenlinna/kylpylahotelli-cumulus-resort-aulanko-hameenlinna
https://www.cumulus.fi/hotellit/hameenlinna/cumulus-city-hameenlinna


maanantai 19. maaliskuuta 2018

Baarityössäoppi vko 7

Tää viikko Albertissa oli aika erilainen muihiin verrattuna, torstaina oli opiskelijoiden approt ja viikonloppu olikin sit St. Patrick's weekend eli menoa riitti kaikille päiville.

Torstaina kun oli approt niin opiskelijoita alko tulemaan heti avauksesta ja ei mennyt kauaa niin olikin jo baari täynnä. Shotteja sai tehdä kokoajan ja niin että meinas lasit loppua. Tää oli mun mielestä yks kivoimmista työpäivistä! 

Sit viikonloppuna juhlittiin pyhän patrickin päivää albertissa teemabileillä, molempina päivinä oli bändit ja tupa täynnä. Launtaina sain hommaks valmistella vip arvonnan voittajille pöydän, eli laitoin nauhat, varattu kyltin, tarjoilut ja koristelin vähän muuten. Guinnessiä sai tehä viikonlopun aikana tooosi paljon.









sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Baarityössäoppi viikot 5&6

Albertin kellarissa menee hyvin, enää ei tarvitse hirveesti kysellä työkavereilta apua kun hommat sujuu jo oma-aloitteisesti. Myynnissä kyllä tarvii vielä kysellä koska joka päivä tulee jotain uutta eteen. Enää ei oikeestaan ees jännitä ja työt sujuu jo rennommin. Mulle on tullu kanta-asiakkaatkin jo hyvin tutuksi. Asiakkaat on muutenkin allussa ehdottomasti parasta kun ne aina juttelee ja on niin hyvällä tuulella. On ollu myös kiva kun on oppinu suosittelemaan hyvin oluita, varsinkin jos asiakas on tykännyt siitä mitä myin hänelle. Lauantaina jäi tosi hyvä fiilis kun asiakkas pyysi jotain makeeta hyvää maitodrinkkiä ja mä sit tein hänelle ja hän tuli vielä erikseen kiittämään ku oli tykänny niin kovasti :)

Oon ollu nyt siis torstaista lauantaihin töissä ja teen semmosia 9-10h pituisia työpäiviä. Nyt niihin on jo ihan hyvin tottunu niin ei tunnu niin rankoilta ja on ollu kiva ku on sit 4 vapaapäivää. Hannalta sain nyt semmosen tehtävän vapaille, et kirjotan ylös mitä tehdään baarin avautuessa ja suljettaessa.