maanantai 22. helmikuuta 2016

Ravitsemus -tehtävä

Tänään söin aamupalaksi ruisleivän jonka päälle laitoin margariinia ja juustoa, söin myös jugurttia jonka sekaan laitoin banaania ja kiiviä ja join appelsiinimehua. Lounaaksi söin koulussa perunaa, kanakastiketta, porkkanaraastetta ja join lasin maitoa.
Eilen söin välipalaksi hapankorpun johon laitoin päälle margariinia ja juustoa. Päivälliseksi söin eilen lasagnea ja lisäksi raejuustoa. Iltapalaksi en syönyt mitään.

- Hiilihydraattia saa viljatuotteista, kasviksista, perunasta, hedelmistä ja marjoista.

- Proteiinia saa maitotuotteista, kalasta, lihasta, kanasta, kananmunista ja pähkinöistä.

- Hyviä rasvoja saa esim. pähkinöistä, öljyistä ja avokadosta.

- A-vitamiinia saa maitotuotteista, maksalaatikosta, porkkanasta ja lehtikaalista.

- B-vitamiinia saa täysjyväleivästä, maitotuotteista, pavuista, pähkinöistä ja siemenistä

- C-vitamiinia saa hedelmistä, marjoista, kasviksista ja perunasta.

- D-vitamiinia saa kalasta ja sienistä esim. kanttarellit.

- K-vitamiinia saa kananmunasta, maksasta, juustosta, parsakaalista, pinaatista ja muista vihreistä kasveista

- Kalsiumia saa maitotuotteista, lehtivihanneksista ja kaloista

Esimerkki monipuolisesta ja terveellisestä ruokailusta:

Aamiainen:
2 palaa täysjyväleipää jonka päälle laitetaan margariinia, siivu juustoa, kinkkua ja kurkkua. Kaurapuuroa jonka sekaan voi laittaa esim. marjoja. Juomaksi lasi maitoa tai vettä.

Lounas:
Jauhelihakastiketta, kaksi perunaa, salaattia ja lisäksi pala leipää. Juomaksi lasi maitoa.

Välipala:
Hedelmä esim. omena tai banaani ja täysjyväleipää. Juomaksi vettä.

Päivällinen:
Lohta ja perunamuusia jonka kanssa porkkanaraastetta ja juomaksi lasillinen maitoa.

Iltapala:
Jugurttia jonka sekaan voi laittaa mysliä. Juomaksi vettä.

Liikunta:

Liikunnan hyviä puolia on monia esim. parantaa kuntoa, estää sydän- verisuonitauteja, vahvistaa niveliä, pitää painon kurissa, kohottaa mielialaa ja vireyttä, vahvistaa luustoa, helpottaa unentuloa ja vähentää stressiä.

Liikuntaa tarvitaan päivässä ainakin tunti ja suositellaan 7 000 askelta päivässä. Itse onnistun siinä jos yritän mutta en jokapäivä.

Uni:

Nukuin viimeyönä n. 9 tuntia ja mielestäni se on ihan tarpeeksi.

Minun olisi kiinnittettävä enemmän huomiota liikuntaan sillä liikun aika vähän.

torstai 18. helmikuuta 2016

Blogitehtävä Angry Birds Go Snow -tapahtumasta

Kerro pukeutumisestasi. Pukeuduitko tapahtumassa sään, tapahtuman/tilanteen ja ennalta annettujen ohjeiden mukaisesti, mm. oliko sinulla rintanimikyltti, varavaatetta jne. Jos pukeutumisesi oli puutteellista, mikä siihen oli syynä ja mitä tekisit toisin?
- Pukeuduin tapahtumaan sään, tapahtuman/tilanteen ja ohjeiden mukaisesti sillä olin pukeutunut ulkoiluvaatteisiin ja sopivan lämpöisesti sekä minulla oli myös rintanimikyltti heijastinliivissä kiinni ja olin ottanut mukaan varavaatteita.

Pääsitkö esivalmistelemaan tehtäväpistettäsi, mitä esivalmisteluita teit?

- Pääsin esivalmistelemaan tehtäväpistettäni tekemällä muiden työntekijöiden kanssa hiihtoalueelle paikkoja hiihtoleikeille ja laittamaan Angry Birds pehmoja sinne.

Miten otit asiakkaita vastaan, tervehditkö heitä (vaikka he eivät tehtäväpisteellesi olisi tulleetkaan), yrititkö houkutella uusia asiakkaita, kerro miten palvelit asiakkaita yksilöllisesti (esim. lapset, aikuiset jne.), kannustitko asiakkaita, millainen oli elekielesi (hymy, katsekontakti jne.), käytitkö matkapuhelinta (jos käytit, mihin tarkoitukseen/missä tilanteessa)?
- Otin asiakkaat vastaan tervehtimällä heitä ja hymyilemällä heille. Lapsia kannustin heidän tehtävissä ja kehuin onnistumisia ja aikuisille juttelin jonkun verran. Käytin matkapuhelinta vain kellon katsomiseen ja meidän luokan Whatsapp viestien lukemiseen. 

Kysyitkö asiakkailta palautetta?
- Joskus kysyin lapsilta että oliko heillä kivaa mutta en muuten.

Tutustuitko etukäteen fb-sivuille laitettuun materiaaliin, mm. oman tehtäväpisteen vastuut/turvallisuus? Jos et tutustunut, niin miksi et?
- Tutustuin lukemalla ne tarkasti.

Olitko aktiivinen, oliko toimintasi asiakkaita arvostavaa/miten asiakkaiden arvostus näkyi toiminnassasi? Jaksoitko olla aktiivinen / asiakaspalveluhenkinen koko tapahtuman ajan?
- Mielestäni olin ihan sopivan aktiivinen ja toimintani oli asiakkaita arvostavaa. Jaksoin olla asiakaspalveluhenkinen koko tapahtuman ajan. 

Miten huolehdit turvallisuudesta?

- Huolehdin turvallisuudesta vahtimalla ettei lapset satuta toisiaan. Olin myös Kick Bikessa ja siinä autoin lapsia joilla oli vaikeuksia pyörän kanssa esim. jos he kaatuivat sillä.

Millaista oli / miten sujui yhteistyö toimipisteesi muiden työntekijöiden kanssa?
- Yhteistyö toimipisteen muiden työntekijöiden kanssa sujui hyvin, pystyimme hyvin sopimaan kuka tekee mitäkin ja he olivat tosi mukavia meille.

Noudatitko sovittuja työaikoja (esim. ruokatauon suhteen) ja sovitko työpisteesi vastuuhenkilön kanssa, jos jouduit poistumaan paikalta?

- Noudatin, tulin töihin ajoissa niin että en myöhästynyt ja menin ruokatauolle mielestäni sopivaan aikaan ja lähdin töistä vasta sitten kun sai lähteä. Ruokatauosta käytiin kysymässä vastuuhenkilöltä että milloin voimme mennä syömään ja hän sitten päästi meidät. Muuten en joutunutkaan poistua paikalta.

Toimitko hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti? Miten hyvät käyttäytymistavat näkyivät toiminnassasi?

- Toimin, keskustelin asiakkaiden kanssa kohteliaasti ja ystävällisesti.

Mitä opit?

- Opin ainakin tapahtumien järjestämisestä ja turvallisuudesta.



lauantai 6. helmikuuta 2016

Sammutusharjoitus 5.2

Meillä oli perjantaina 5.2 sammutusharjoitukset jossa harjoittelimme tulen sammuttamista vaahtosammuttimella ja sammutuspeitteellä. 




tiistai 2. helmikuuta 2016

Suomen latu -tehtävä

Suomen latu on keskusjärjestö jonka muodostaa 220 jäsenyhdistystä ja niiden yli 80 000 jäsentä. Järjestön tavoitteena on edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa ympäri vuoden. Suomen ladun tärkeimpiin tehtäviin kuuluu ulkoilumahdollisuuksien edistäminen, jonka he tekevät valtakunnallisesti keskusjärjestönä ja paikallisesti latuyhdistyksissä.

Suomen latu tuottaa monenlaisia palveluita. Kiilopää on Saariselän tunturialueella sijaitseva Suomen ladun omistama tunturikeskus jossa voi majoittua mökissä tai hotellissa. Kiilopäässä on erilaisia aktiviteetteja esim. talviuintia, lumikenkäilyä ja patikointia.
Suomen ladun hiihtopalvelut tarjoaa suksihuoltoa, hiihtovälineitä joko omaksi tai vuokralle sekä hiihtokursseja kaikenikäisille. Suomen ladulla on yhdistyspalvelut -sivu joka toimii tieto- ja materiaalilähteenä yhdistyksille. Suomen ladun jäsenpalveluista löytyy tietoa Suomen ladun jäsenyydestä ja myös apua jäsenyyteen liittyvissä asioissa. Suomen latu lähettää jäsenilleen tiedotteita toiminnastaan ja tapahtumistaan. Jäsenet saavat rahanarvoisia etuja esim. Latu & Polku -lehden.

Suomen ladun tiedotuskanavana toimii Facebook jossa he julkaisevat ajankohtaisia asioita järjestöstään, uutisia ja tietoa tulevista tapahtumistaan. Suomen latu on muualla sosiaalisessa mediassa näkyvillä Latu&Polku -bloginsa kautta ja Twitterin.