tiistai 24. tammikuuta 2017

Matkamessut 2017

Olimme matkamessuilla perjantaina 20.1.2017. Mukana olivat meidän kakkosten lisäksi myös ykköset, kolmoset ja aikuiset sekä opettajat. Lähdimme matkaan Tavastialta kohti messukeskusta klo 8.15. Pysähdyimme matkalla Nurmijärven Myllykukossa, jossa pystyi käymään esim. vessassa ja ostamassa välipalaa. Helsingin messukeskukselle saavuimme n. klo 10.00. Messukeskuksessa oli aikaa kierrellä 4 tuntia ja siinä välissä täytyi käydä syömässä. Klo 14.15 oli lähtö takaisin kohti Hämeenlinnaa.

Minä ja Jenna oltiin matkamessujen järjestämisessä projektipääliköt, eli kerättiin ilmoittautujat ja hankittiin liput messuille. Jenna teki suurimman työn osallistujien tietojen keräämisessä, mutta olin myös vähän siinä apuna ainakin typeformin tekemisessä. Mun tehtävänä oli siis matkamessujen lippujen hankkiminen. Tilasin ne matkamessujen sivuilta, jossa tarvittiin mm. lippujen määrä ja yhteystiedot. 

Omasta mielestäni onnistuttiin Jennan kanssa näissä hommissa tosi hyvin, ei ainakaan tullut keltään valittamista. Mulle oli myös ensimmäinen kerta kun tilasin lippuja ja myös typeformin tekeminen oli mulle ihan uus juttu, joten sen käyttöä ainakin opin. Mukavinta matkamessuissa oli se itse messuilla kiertely ja uusien juttujen näkeminen ja kokeminen. Hankalinta oli toteutuksessa se, että kaikki eivät muistaneet ilmottautua ja oli hankalaa saada kaikki tekemään se, sillä jotkut eivät ottaneet sitä ihan vakavasti, eivätkä tienneet että siihen pitää oikeasti ilmoittautua. 

Kokonaisuutena reissu oli onnistunut ja ainakin mun mielestä kaikki tekivät omat hommansa hyvin. Työnjaon olisi voinut ehkä kertoa vähän selkeämmin, sillä huomasin joillain siinä pientä epäselvyyttä. 

Vinkkinä ensi vuoden matkanjärjestäjille ainakin se, että jokaiselle luokalle kannattaa käydä selkeästi sanomassa, että ilmottautuu matkamessuille jos on lähdössä, ja myös opettajille. Kannattaa myös muistaa ottaa kynät mukaan bussiin, sillä meillä niitä ei ollut ja lippuihin piti kirjoittaa nimet. 

Matkamessuilla oli kivaa, itse en kyllä pitänyt ihan niin paljoa kuin viime vuoden messuista, sillä silloin oltiin ensimmäistä kertaa siellä niin kaikki oli uutta mutta nyt oli aika paljon samaa kuin viime vuonnakin. Mielestäni viime vuonna oli myös kivempaa se, että päästiin pari tuntia aiemmin sinne kuin muu yleisö, niin oli mukava kierrellä kun ei ollut vielä paljoa ihmisiä, mutta nyt tänä vuonna kun saavuimme messuille niin siellä oli jo tosi paljon ihmisiä ja ravintoloissakin oli pitkät jonot ja oli vaikea löytää istumapaikkaa. Huomasin myös että tänä vuonna oli todella paljon kaikkia "kuvaus koppeja" missä pystyi ottaa kavereiden kanssa kuvat, lisätä someen ja samalla osallistua kilpailuun, siitä myös huomasi kuinka suuri vaikutus sosiaalisella medialla on matkailuun. Messuille olisi ehkä riittänyt vähän vähempikin aika. Mutta muuten oli ihan hauskaa ja toivottavasti pääsemme myös ensivuonna messuille!

Minä ja Janetta

Messulippu

Auringonnousua bussista

Pysähdys matkalla


Janetta, Fady, minä ja Miisa

Ruokaa <3


1 kommentti:

  1. Tässäpä kiva matkaraportti! Kerrot hyvin päivän kulusta, omista tehtävistäsi ja pohdit kehittämiskohteita. Hienoa, että opit uusia asioita, kuten lippujen tilaamista ryhmälle ja typeform-sovelluksen käytön. Kuvista päätellen teilläkin oli mukava messuretki :)

    VastaaPoista